Cover Image

Kako prihraniti denar s klimo?

30. May 2022

Prihranite denar za klimatsko napravo

Prihranite denar za klimatsko napravo z našimi vročimi nasveti! Učinkovit klimatski sistem lahko naredi čudeže za vaš mesečni račun za elektriko, zato si lastniki domov zagotovo želijo izboljšati učinkovitost svojega klimatskega sistema. Čeprav bi lahko najnovejši klimatski sistem izjemno prispeval k prihranku energije, lahko naredite nekaj manjših stvari, da bo vaša klimatska naprava čim bolj energijsko učinkovita.

Načrtujte redno vzdrževanje

Načrtovanje rednega vzdrževanja lahko pomaga ohranjati klimatsko napravo pod nadzorom. Med vzdrževanjem bo tehnik preveril največjo zmogljivost in učinkovitost vašega sistema, tako da lahko poda tudi nekaj priporočil, če bi vam nekatere izboljšave lahko prihranile denar.

Več kot 50 % klimatskih sistemov odpove zaradi neustreznega vzdrževanja. Načrtovanje rednega vzdrževanja torej ne bi prihranilo le denarja na vašem mesečnem računu za elektriko, ampak bi vam lahko prihranilo tudi nekaj visokih stroškov popravila.

Razmislite o razvlaževalniku zraka

Toplota ni edina težava, s katero se lahko srečate v domu. Včasih vlaga v zraku naredi vaš dom neudoben. Čeprav je morda skušnjava, da bi klimatsko napravo izboljšali, bi bil v teh primerih razvlaževalec veliko bolj učinkovit.

Nekateri klimatski sistemi imajo v zasnovi vgrajen razvlaževalec, v tem primeru lahko prezrete naslednji nasvet. Če pa imate starejšo klimatsko napravo, ne pozabite investirati v dober razvlaževalec za te problematične prostore. Ne samo, da bo prostor bolj udoben, prihranili boste nekaj energije, če ne boste po nepotrebnem vklopili klimatske naprave.

Lokacija klimatske naprave bo prihranila denar za klimatsko napravo

Čeprav to morda ni prva stvar, na katero pomislite pri nakupu klimatske naprave, je lokacija vašega sistema ključnega pomena! Centralna klimatska naprava naj bo vedno nameščena na severni strani doma in zaščitena pred neposredno sončno svetlobo.

Seveda obstajajo tudi primeri, ko ni možnosti vgradnje klimatske naprave na severni strani vašega doma. Če je pri vas tako, se lahko tej težavi izognete s pametnim urejanjem okolice. Drevje in grmičevje lahko zadrži del teh sončnih žarkov in predstavlja zunanji enoti senco.

Nadgradite svoj sistem prej, bolje kot slej

Redno nadgrajevanje hladilnega sistema z novejšimi klimatskimi napravami v vašem domu lahko pomaga ohranjati njihovo učinkovitost. Čeprav zagotovo ni potrebno kupiti nove klime vsako leto, bi moral biti na vrhu vašega seznama vsaj vsakih 10 let. Tehnologija hitro napreduje, to pa velja tudi za učinkovitost.


Klima

Klimatska naprava je nepogrešljiv del sodobnega življenja. Spoznajte tehnologijo in prednosti ter mnogo nasvetov.
Partnerji
Svežina bivanja
IR paneli
Toplotne črpalke
Objava.si
Izdelava spletnih strani