Cover Image

MELCloud - Revolucionarno upravljanje klimatske naprave

15. January 2024

Predstavljamo vam udobno in energetsko učinkovito bivanje s sodobnimi tehnološkimi rešitvami, ki omogočajo inteligentno upravljanje pametnih naprav in ustvarjanje prijetnega okolja v vašem domu.

MELCloud predstavlja napredno aplikacijo, ki omogoča daljinsko upravljanje klimatske naprave, toplotne črpalke ter prezračevalne naprave proizvedene s strani uglednega proizvajalca Mitsubishi Electric. Ne glede na vašo lokacijo ali ste doma ali na poti, vam MELCloud omogoča enostaven dostop do vaših naprav preko osebnih računalnikov, tablic ali pametnih telefonov. Ta tehnološko napredna platforma zagotavlja preprosto ter udobno upravljanje, predstavljajoč prihodnost sodobnega načina nadzora nad vašim okoljem.

Prednosti uporabe aplikacije MELCloud:

 • Prilagodljivost brez meja: Ne glede na to, ali se nahajate v službi ali uživate na dopustu, vam MELCloud aplikacija omogoča spremljanje in prilagajanje stanja vaših naprav.
 • Optimizacija energijske učinkovitosti: Z enostavnim upravljanjem vaše naprave lahko natančno prilagajate porabo energije v skladu z vašimi potrebami. To vodi do izboljšane učinkovitosti in zmanjšuje stroške energije, kar hkrati prispeva k trajnostnemu in ekonomsko ugodnem delovanju.
 • Avtomatske programsko-opravilne posodobitve: MELCloud zagotavlja sistem samodejnih posodobitev programske opreme naprav, kar zagotavlja neprekinjeno optimalno delovanje vaših naprav. S tem se omogoča stalna združljivost z najnovejšimi tehnološkimi standardi in varnostnimi izboljšavami, kar prispeva k stabilnosti in zanesljivosti vašega sistema.

Navodila za uporabo:

 • Priprava Wi-Fi vmesnika:

Preden se podate v svet MELCloud si priskrbite Wi-Fi vmesnik za vašo napravo (če je ta še nima). Ta omogoča vzpostavitev povezave z oblakom in upravljanje naprave preko aplikacije.

 • Povezava z usmerjevalnikom:

Povežite Wi-Fi vmesnik z vašim brezžičnim usmerjevalnikom/routerjem in se prepričajte, da ima ta stabilno in varno povezavo.

 • Prenos aplikacije:

Prenesite aplikacijo MELCloud na svojo pametno napravo. Aplikacija je na voljo za operacijske sisteme Android, iOS in Windows.

 • Povezava s pametnim telefonom:

Sledite enostavnim korakom v navodilih, da povežete svojo napravo z aplikacijo MELCloud. To vam omogoča popoln nadzor nad vašimi napravami.

 • Brezskrbno upravljanje:

Ko je vaša naprava uspešno povezana, začnite izkoriščati vse funkcionalnosti aplikacije MELCloud za popoln nadzor nad vašimi napravami.

Zaključek

Prednosti uporabe aplikacije MEL Cloud segajo od prilagodljivosti brez meja, ki omogoča spremljanje in prilagajanje stanja vaših naprav kjerkoli in kadarkoli, do optimizacije energijske učinkovitosti s katero uporabniki lahko natančno prilagajajo porabo energije glede na svoje potrebe, kar vodi do zmanjšanja stroškov energije.


Cover Image

Optimalna uporaba klimatske naprave

15. November 2023

Klimatske naprave se uporabljajo za hlajenje, ogrevanje in čiščenje zraka. Pomembno je, da se za nakup naprave pripravite in se seznanite z vsemi pomembnimi informacijami, ki jih ob nakupu potrebujete. Pred nakupom se posvetujte tudi s strokovnjaki za klimatske naprave, da se izognete morebitnim nevšečnostim ob nakupu.

Pravilna izbira moči

Pri nakupu klimatske naprave je pomembno izbrati pravo moč. Izbira nepravilne moči vas lahko drago stane oz. poviša stroške porabe. Premajhna moč naprave bo morala delovati dlje in z večjo močjo medtem ko bo prevelika moč porabila več energije. Priporočamo, da se pred nakupom odločite kateri prostor bi hladili ali ogrevali in izmerite velikost prostora. Pomembno je, da napravo namestite v prostor v katerem preživite največ časa. Če sami nimate veliko izkušenj ali se na klimatske naprave ne spoznate je najboljša rešitev za vas, da se posvetujete s strokovnjaki, ki vam bodo z veseljem v pomoč pri pravi izbiri.

Energetsko varčne klimatske naprave

Če nameravate klimatsko napravo uporabljati tako za hlajenje kot ogrevanje, je dobro vedeti kakšno energetsko učinkovitost si želite. Energetsko učinkovitost naprave lahko preverite na energijski nalepki, ki se nahaja na klimatski napravi. Izberite A+++ ali A++.

Funkcije klimatske naprave

Klimatske naprave se razlikujejo v znamki, velikosti, dizajnu, barvi in različnih funkcijah, ki jih vsaka blagovna znamka ponuja. Pred nakupom se odločite ali si želite klimatsko napravo, ki bo imela napredne funkcije kot so pametno upravljanje s pametnim telefonom, napredno premikanje loput, samodejno čiščenje ali druge napredne funkcije.

Učinkovita uporaba klimatske naprave

Tukaj je nekaj preprostih nasvetov za prijetno in energetsko učinkovito okolje:

 • Ustvarite klimatizirana območja za boljšo regulacijo temperature.
 • Uporabite upravljanje v aplikaciji s pametnim telefonom, računalnikom ali tablico za nadzor na daljavo.
 • Nastavite optimalno temperaturo, ki ni v velikem temperaturnem razponu z zunanjo temperaturo. Idealna človeška temperatura je med 20 in 22 stopinj celzija.
 • Usmerite lopatice stenske naprave navzgor za boljši pretok zraka.
 • Uporabite funkcijo razvlaževanja v vlažnih dneh.
 • Redno vzdržujte in čistite filtre.
 • Kombinirajte delovanje klimatske naprave z ventilatorjem v najbolj vročih dneh.
 • V vročih dneh zatemnite okna da preprečite prekomerno segrevanje prostora in posledično zmanjšajte napor delovanja klimatske naprave.
 • Z rednim prezračevanjem in uporabo klimatske naprave zmanjšajte nihanja temperature.

Cover Image

Napredno ogrevanje s klimatsko napravo

2. October 2023

V evropskih gospodinjstvih se največ energije porabi za ogrevanje domov in sicer več kot 62 %, nadaljnjih 15 % pa se uporablja za ogrevanje vode. Jasno je torej, da je ogrevanje domov ključno področje, na katerem lahko alternativni načini varčevanja z energijo izdatno vplivajo tudi na stroške. Če so bili nekoč priljubljeni kotli na goriva in radiatorji se danes ljudje za ogrevanje doma odločajo za bolj sodobno tehnologijo, kot so toplotne črpalke ter klimatske naprave.

Ali je potrebno zamenjati radiatorje?

Povprečna življenjska doba kotla in radiatorjev je od 10 do 15 let. Če se vaš sistem stara, je morda čas, da razmislite o menjavi celotnega sistema, če pa vaš trenutni sistem ni tako star, je dobro vzdrževan in ni težav z njegovim delovanjem, pa se zamenjava kotla ter radiatorjev s popolnoma novo tehnologijo ogrevanja morda zdi nepotrebna. Obstajajo pa načini, kako sodobno tehnologijo ogrevanja združimo s starejšimi načini ogrevanja.

Uporaba klimatskih naprav namesto radiatorjev

Zamenjava radiatorjev s klimatskimi napravami po celotnem domu ni vedno najbolj praktična izbira, zato lahko z dodajanjem ene ali dveh naprav v prostore, kjer preživite največ časa, znatno zmanjša stroške in porabo energije. Tako lahko sistem centralnega ogrevanja še naprej uporabljate za toplo vodo, radiatorji pa se uporabljajo le v prostorih, kjer ni klimatskih naprav. Po potrebi lahko radiator še vedno uporabljate kot hitro rezervo. Na ta način lahko izkoristite prednosti klimatske naprave za ogrevanje, ki ga potrebujete v glavnih bivalnih prostorih.

Prednosti uporabe klimatskih naprav namesto radiatorjev:

 • Ceneje od zamenjave celotnega ogrevalnega sistema: V primerjavi z zamenjavo celotnega sistema je potrebnih manj montažnih del za namestitev enojnega sistema za eno sobo ali več delnega sistema Multi-split za več sob.
 • Izboljšanje učinkovitosti: Uporaba klimatske naprave za ogrevanje glavnega bivalnega prostora vašega doma bo stala manj kot uporaba kotla za enako količino toplote. Centralno ogrevanje je drago, zlasti zaradi naraščajočih cen goriva, zato bo uporaba klimatske naprave poleg radiatorjev v vašem domu pomagala uravnotežiti stroške.
 • Vsestranskost: Lahko se odločite za namestitev ene klimatske naprave v enem prostoru ali razmislite o Multi-split sistemu in namestitev večih klimatskih naprav hkrati.
 • Nadzor temperature skozi celo leto: Z zamenjavo radiatorjev s klimatskimi napravami ne boste imeli le učinkovitega in varčnega ogrevalnega sistema za zimo, temveč tudi možnost uporabe klimatske naprave za hlajenje v vročih poletnih dneh.

V spletni trgovini Pravaklima vam pomagamo pri izbiri in namestitvi najboljše rešitve za ogrevanje in hlajenje vašega doma. Skupaj lahko naredimo korak proti bolj trajnostni prihodnosti.


Cover Image

Učinkovito hlajenje s klimatsko napravo

2. September 2023

Za vas smo pripravili nekaj koristnih nasvetov kako učinkovito izkoristiti klimatsko napravo za hlajenje vaših prostorov.

V poletju se visoke temperature stopnjujejo, kar nas spodbuja k iskanju učinkovitih načinov ohlajevanja naših prostorov. K sreči je klimatska naprava lahko vaša zaveznica v boju proti vročini, še posebej ko se zadržujemo v zaprtih prostorih.

1. Nastavite ustrezno temperaturo

Priporočena temperatura za prostor je okoli 26 °C v zelo vročih dneh. Premočno hlajenje in preveč nizka temperatura lahko vpliva na vaše počutje, prekomerno hlajenje pa hkrati obremenjuje napravo in lahko zviša račune za elektriko. Nastavitev temperature 4–6 °C nižje od zunanje temperature je najbolj idealno. Nove klimatske naprave imajo tudi možnosti naprednih funkcij umetne inteligence, ki se avtomatsko prilagajajo zunanji temperaturi ter zagotavljajo enakomerno hlajenje notranjega prostora.

2. Upravljanje z zrakom je ključnega pomena

Da bi preprečili vročini vstop v dom, uporabljajte rolete in senčila v najbolj vročih urah hkrati pa se izogibajte odpiranju oken. Vaša okna raje odpirajte zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, ko so zunanje temperature nižje in takrat tudi prezračite svoje prostore.

3. Optimizacija energijske učinkovitosti

Če želite prihraniti energijo, je bolje, da klimatsko napravo pustite neprekinjeno delovati, namesto da jo pogosto vklapaljate in izklapljate. Za spanje in maksimalno udobje so klimatske naprave lahko opremljene tudi z načini spanja ali tihega delovanja, ki zagotavljajo optimalne pogoje za počitek.

4. Zrak, ki poskrbi za vas

Klimatske naprave danes niso namenjene samo hlajenju, ampak tudi čistijo zrak. Nekatere naprave imajo vgrajene inovativne in napredne funkcije za čiščenje zraka. Odstranjujejo lahko bakterije, viruse in druge škodljive snovi v ozračju ter zagotavljajo čist, svež in zdrav zrak.

Vzpostavite nadzor nad vročino tega poletja s klimatskimi napravami, ki združujejo inovativno tehnologijo, učinkovitost in udobje.


Cover Image

Klimatske naprave in razvlaževanje

24. August 2023

Klimatske naprave so postale nepogrešljive v mnogih domovih, saj nam omogočajo udobno bivanje v različnih vremenskih pogojih. Poleg hlajenja ali ogrevanja zraka pa imajo klimatske naprave tudi pomembno vlogo pri vzdrževanju optimalne ravni vlage v prostoru. Razvlaževanje zraka je namreč ključnega pomena za ohranjanje zdravega bivalnega okolja in preprečevanje razvoja plesni ter drugih težav, povezanih z visoko vlažnostjo.

Pomen ustrezne ravni vlage v prostoru

Optimalna raven vlage je ključna za udobje in zdravje prebivalcev. Previsoka vlaga lahko povzroči kondenzacijo, ki spodbuja rast plesni, pršic in drugih mikroorganizmov, kar poslabša kakovost zraka in sproži alergijske reakcije. Klimatske naprave imajo vgrajene sisteme za razvlaževanje, ki zmanjšujejo vlažnost zraka in preprečujejo nastanek škodljivih organizmov.

Energijska učinkovitost klimatskih naprav in razvlaževanje

Zavedanje o okoljskih vplivih nas spodbuja k izbiri energijsko učinkovitih rešitev. Moderne klimatske naprave so zasnovane tako, da poleg hlajenja ali ogrevanja učinkovito obvladujejo tudi vlago. S tem se doseže udobno bivalno okolje z manjšo porabo energije. S pravilnim vzdrževanjem klimatskih naprav lahko še dodatno zmanjšamo njihov negativni vpliv na okolje.

Nasveti za uporabo klimatskih naprav in razvlaževanje

Da bi kar najbolje izkoristili prednosti klimatskih naprav pri razvlaževanju, je pomembno upoštevati nekaj preprostih nasvetov. Redno čiščenje filtrov bo zagotovilo optimalno delovanje naprave. Prav tako je priporočljivo prostor redno prezračevati, saj svež zrak prispeva k uravnavanju vlage. S skrbno izbiro temperature in nastavitev ustrezne ravni vlage boste dosegli najboljše rezultate.

Povzemimo

Klimatske naprave niso le naprave za hlajenje ali ogrevanje, temveč igrajo ključno vlogo tudi pri vzdrževanju primerne ravni vlažnosti v prostoru. S pravilno izbiro, uporabo in vzdrževanjem klimatskih naprav lahko ustvarimo udobno in zdravo bivalno okolje, hkrati pa prispevamo k varovanju okolja.


Klima

Klimatska naprava je nepogrešljiv del sodobnega življenja. Spoznajte tehnologijo in prednosti ter mnogo nasvetov.
Partnerji
Svežina bivanja
IR paneli
Toplotne črpalke
Objava.si
Izdelava spletnih strani