Cover Image

Nasveti za prihranek s klimatsko napravo

21. December 2022

Nasveti za prihranek denarja za klimatsko napravo, ki jih lahko uporabite že danes

Zaradi vročih poletij se ljudje množično odločajo za nakup klimatskih naprav (za premagovanje vročine). Posledica tega so ponavadi visoki računi za elektriko, ki vrtajo luknje v naših žepih. Namesto jokanja nad računi bi morali poiskati pametnejše načine, kako se rešiti pred močnim soncem. Vse, kar je potrebno, je, da poskrbite za nekaj dejavnikov, da zmanjšate poletne izdatke. Tukaj je izbrani seznam, ki razkriva nasvete za prihranek denarja.

Iskanje zavetja med rastlinami in drevesi: Prvi način, da premagate poletno vročino, je, da posadite več dreves okoli hiše in poiščete zavetje narave. Rastline ne pomagajo samo pri zaviranju sončnih žarkov, ampak pomagajo tudi pri spodbujanju bolj zdravega in čistejšega okolja.

Zamenjava klimatskih naprav z ventilatorji: poskusite uporabiti energetsko učinkovite ventilatorje namesto klimatske naprave, da vas bodo ohladili, kadar koli je to mogoče.

Blokiranje prenosa toplote: Okna prepuščajo sončne žarke v hišo in segrevajo notranjost. Zamenjajte običajna stekla na oknih s stekli, ki odsevajo toploto, ali uporabite senčila na oknih, da preprečite prenos toplote v vaš dom.

Zmanjšanje notranjega ogrevanja: Uporaba žarnic z žarilno nitko v prostoru lahko ogreje prostor. Preklopite na LED svetila, da se temu izognete. Električne naprave, kot so računalnik, hladilnik, zamrzovalnik, televizija, itd., prav tako proizvajajo toploto, prav tako kuhalne plošče in pečice. Poskusite omejiti uporabo teh naprav poleti.

Nakup prave klimatske naprave: Nakup napačne klimatske naprave lahko dolgoročno izprazni vaše žepe zaradi visokih računov za elektriko. Klimatske naprave je treba izbrati glede na velikost prostora, ki ga nameravajo oskrbovati, in energijsko učinkovitost naprave. Prepričajte se, da ima AC visoko razmerje sezonske energetske učinkovitosti in razmerje energetske učinkovitosti. Višje kot so te ocene, bolj energijsko učinkovita bo naprava.

Vzdrževanje filtrov klime: zamašen filter klimatske naprave lahko ovira pretok zraka, kar posledično povzroči slabše hlajenje. Zato poskrbite za redno čiščenje filtrov.

Izbira optimalne temperature: Višja kot je nastavljena temperatura klimatske naprave, nižja je poraba energije. Zato izberite optimalne temperature za vaše udobje. Poskusite izklopiti klimatsko napravo ponoči, saj se ozračje v nočnih urah ohladi.

Svetlejše barve za hladnejši prostor: izberite svetlejše barve za barvanje zunanjosti hiše, saj temne barve absorbirajo toploto in povečajo temperaturo hiše.

Kuhajte na prostem: Kuhanje lahko močno poveča toploto v hiši. Kuhanje na prostem lahko zmanjša kopičenje toplote v notranjosti. Kadar koli je to mogoče, izberite žar ali katero koli drugo možnost za kuhanje na prostem.


Klima

Klimatska naprava je nepogrešljiv del sodobnega življenja. Spoznajte tehnologijo in prednosti ter mnogo nasvetov.
Partnerji
Svežina bivanja
IR paneli
Toplotne črpalke
Objava.si
Izdelava spletnih strani