Cover Image

MELCloud - Revolucionarno upravljanje klimatske naprave

15. January 2024

Predstavljamo vam udobno in energetsko učinkovito bivanje s sodobnimi tehnološkimi rešitvami, ki omogočajo inteligentno upravljanje pametnih naprav in ustvarjanje prijetnega okolja v vašem domu.

MELCloud predstavlja napredno aplikacijo, ki omogoča daljinsko upravljanje klimatske naprave, toplotne črpalke ter prezračevalne naprave proizvedene s strani uglednega proizvajalca Mitsubishi Electric. Ne glede na vašo lokacijo ali ste doma ali na poti, vam MELCloud omogoča enostaven dostop do vaših naprav preko osebnih računalnikov, tablic ali pametnih telefonov. Ta tehnološko napredna platforma zagotavlja preprosto ter udobno upravljanje, predstavljajoč prihodnost sodobnega načina nadzora nad vašim okoljem.

Prednosti uporabe aplikacije MELCloud:

 • Prilagodljivost brez meja: Ne glede na to, ali se nahajate v službi ali uživate na dopustu, vam MELCloud aplikacija omogoča spremljanje in prilagajanje stanja vaših naprav.
 • Optimizacija energijske učinkovitosti: Z enostavnim upravljanjem vaše naprave lahko natančno prilagajate porabo energije v skladu z vašimi potrebami. To vodi do izboljšane učinkovitosti in zmanjšuje stroške energije, kar hkrati prispeva k trajnostnemu in ekonomsko ugodnem delovanju.
 • Avtomatske programsko-opravilne posodobitve: MELCloud zagotavlja sistem samodejnih posodobitev programske opreme naprav, kar zagotavlja neprekinjeno optimalno delovanje vaših naprav. S tem se omogoča stalna združljivost z najnovejšimi tehnološkimi standardi in varnostnimi izboljšavami, kar prispeva k stabilnosti in zanesljivosti vašega sistema.

Navodila za uporabo:

 • Priprava Wi-Fi vmesnika:

Preden se podate v svet MELCloud si priskrbite Wi-Fi vmesnik za vašo napravo (če je ta še nima). Ta omogoča vzpostavitev povezave z oblakom in upravljanje naprave preko aplikacije.

 • Povezava z usmerjevalnikom:

Povežite Wi-Fi vmesnik z vašim brezžičnim usmerjevalnikom/routerjem in se prepričajte, da ima ta stabilno in varno povezavo.

 • Prenos aplikacije:

Prenesite aplikacijo MELCloud na svojo pametno napravo. Aplikacija je na voljo za operacijske sisteme Android, iOS in Windows.

 • Povezava s pametnim telefonom:

Sledite enostavnim korakom v navodilih, da povežete svojo napravo z aplikacijo MELCloud. To vam omogoča popoln nadzor nad vašimi napravami.

 • Brezskrbno upravljanje:

Ko je vaša naprava uspešno povezana, začnite izkoriščati vse funkcionalnosti aplikacije MELCloud za popoln nadzor nad vašimi napravami.

Zaključek

Prednosti uporabe aplikacije MEL Cloud segajo od prilagodljivosti brez meja, ki omogoča spremljanje in prilagajanje stanja vaših naprav kjerkoli in kadarkoli, do optimizacije energijske učinkovitosti s katero uporabniki lahko natančno prilagajajo porabo energije glede na svoje potrebe, kar vodi do zmanjšanja stroškov energije.


Cover Image

Optimalna uporaba klimatske naprave

15. November 2023

Klimatske naprave se uporabljajo za hlajenje, ogrevanje in čiščenje zraka. Pomembno je, da se za nakup naprave pripravite in se seznanite z vsemi pomembnimi informacijami, ki jih ob nakupu potrebujete. Pred nakupom se posvetujte tudi s strokovnjaki za klimatske naprave, da se izognete morebitnim nevšečnostim ob nakupu.

Pravilna izbira moči

Pri nakupu klimatske naprave je pomembno izbrati pravo moč. Izbira nepravilne moči vas lahko drago stane oz. poviša stroške porabe. Premajhna moč naprave bo morala delovati dlje in z večjo močjo medtem ko bo prevelika moč porabila več energije. Priporočamo, da se pred nakupom odločite kateri prostor bi hladili ali ogrevali in izmerite velikost prostora. Pomembno je, da napravo namestite v prostor v katerem preživite največ časa. Če sami nimate veliko izkušenj ali se na klimatske naprave ne spoznate je najboljša rešitev za vas, da se posvetujete s strokovnjaki, ki vam bodo z veseljem v pomoč pri pravi izbiri.

Energetsko varčne klimatske naprave

Če nameravate klimatsko napravo uporabljati tako za hlajenje kot ogrevanje, je dobro vedeti kakšno energetsko učinkovitost si želite. Energetsko učinkovitost naprave lahko preverite na energijski nalepki, ki se nahaja na klimatski napravi. Izberite A+++ ali A++.

Funkcije klimatske naprave

Klimatske naprave se razlikujejo v znamki, velikosti, dizajnu, barvi in različnih funkcijah, ki jih vsaka blagovna znamka ponuja. Pred nakupom se odločite ali si želite klimatsko napravo, ki bo imela napredne funkcije kot so pametno upravljanje s pametnim telefonom, napredno premikanje loput, samodejno čiščenje ali druge napredne funkcije.

Učinkovita uporaba klimatske naprave

Tukaj je nekaj preprostih nasvetov za prijetno in energetsko učinkovito okolje:

 • Ustvarite klimatizirana območja za boljšo regulacijo temperature.
 • Uporabite upravljanje v aplikaciji s pametnim telefonom, računalnikom ali tablico za nadzor na daljavo.
 • Nastavite optimalno temperaturo, ki ni v velikem temperaturnem razponu z zunanjo temperaturo. Idealna človeška temperatura je med 20 in 22 stopinj celzija.
 • Usmerite lopatice stenske naprave navzgor za boljši pretok zraka.
 • Uporabite funkcijo razvlaževanja v vlažnih dneh.
 • Redno vzdržujte in čistite filtre.
 • Kombinirajte delovanje klimatske naprave z ventilatorjem v najbolj vročih dneh.
 • V vročih dneh zatemnite okna da preprečite prekomerno segrevanje prostora in posledično zmanjšajte napor delovanja klimatske naprave.
 • Z rednim prezračevanjem in uporabo klimatske naprave zmanjšajte nihanja temperature.

Cover Image

Napredno ogrevanje s klimatsko napravo

2. October 2023

V evropskih gospodinjstvih se največ energije porabi za ogrevanje domov in sicer več kot 62 %, nadaljnjih 15 % pa se uporablja za ogrevanje vode. Jasno je torej, da je ogrevanje domov ključno področje, na katerem lahko alternativni načini varčevanja z energijo izdatno vplivajo tudi na stroške. Če so bili nekoč priljubljeni kotli na goriva in radiatorji se danes ljudje za ogrevanje doma odločajo za bolj sodobno tehnologijo, kot so toplotne črpalke ter klimatske naprave.

Ali je potrebno zamenjati radiatorje?

Povprečna življenjska doba kotla in radiatorjev je od 10 do 15 let. Če se vaš sistem stara, je morda čas, da razmislite o menjavi celotnega sistema, če pa vaš trenutni sistem ni tako star, je dobro vzdrževan in ni težav z njegovim delovanjem, pa se zamenjava kotla ter radiatorjev s popolnoma novo tehnologijo ogrevanja morda zdi nepotrebna. Obstajajo pa načini, kako sodobno tehnologijo ogrevanja združimo s starejšimi načini ogrevanja.

Uporaba klimatskih naprav namesto radiatorjev

Zamenjava radiatorjev s klimatskimi napravami po celotnem domu ni vedno najbolj praktična izbira, zato lahko z dodajanjem ene ali dveh naprav v prostore, kjer preživite največ časa, znatno zmanjša stroške in porabo energije. Tako lahko sistem centralnega ogrevanja še naprej uporabljate za toplo vodo, radiatorji pa se uporabljajo le v prostorih, kjer ni klimatskih naprav. Po potrebi lahko radiator še vedno uporabljate kot hitro rezervo. Na ta način lahko izkoristite prednosti klimatske naprave za ogrevanje, ki ga potrebujete v glavnih bivalnih prostorih.

Prednosti uporabe klimatskih naprav namesto radiatorjev:

 • Ceneje od zamenjave celotnega ogrevalnega sistema: V primerjavi z zamenjavo celotnega sistema je potrebnih manj montažnih del za namestitev enojnega sistema za eno sobo ali več delnega sistema Multi-split za več sob.
 • Izboljšanje učinkovitosti: Uporaba klimatske naprave za ogrevanje glavnega bivalnega prostora vašega doma bo stala manj kot uporaba kotla za enako količino toplote. Centralno ogrevanje je drago, zlasti zaradi naraščajočih cen goriva, zato bo uporaba klimatske naprave poleg radiatorjev v vašem domu pomagala uravnotežiti stroške.
 • Vsestranskost: Lahko se odločite za namestitev ene klimatske naprave v enem prostoru ali razmislite o Multi-split sistemu in namestitev večih klimatskih naprav hkrati.
 • Nadzor temperature skozi celo leto: Z zamenjavo radiatorjev s klimatskimi napravami ne boste imeli le učinkovitega in varčnega ogrevalnega sistema za zimo, temveč tudi možnost uporabe klimatske naprave za hlajenje v vročih poletnih dneh.

V spletni trgovini Pravaklima vam pomagamo pri izbiri in namestitvi najboljše rešitve za ogrevanje in hlajenje vašega doma. Skupaj lahko naredimo korak proti bolj trajnostni prihodnosti.


Cover Image

Klimatske naprave: 10 prednosti, ki jih morate vedeti!

6. June 2022

Dobra klimatska naprava je dobra za več kot le za ohranjanje hladnega in udobnega doma. Na žalost vsi ne vedo o vseh prednostih klimatskih naprav. Če ste navdušeni nad klimatskimi napravami tako kot mi, preverite vse dodatne prednosti klimatske naprave v vašem domu.

1. Bolje za astmatike

Klimatska naprava ima lahko velike koristi za bolnike z astmo. Razlog, zakaj je tako koristen, lahko najdete v dejstvu, da klimatska naprava ne zmanjša le vlage v vašem domu, temveč lahko odstrani tudi cvetni prah in druge alergene, ki lahko povzročijo napad astme.

Ko nameščate klimatsko napravo zaradi koristi pri astmi, poskrbite za redno vzdrževanje sistema. Ne pozabite, da lahko prah, prašni delci in ostali odpadki, ki se kopičijo v vašem sistemu, zmanjšajo učinkovitost klimatske naprave, vključno z njeno sposobnostjo odstranjevanja alergenov iz zraka v zaprtih prostorih.

2. Boljša varnost doma

Če imate klimatsko napravo, vam sploh ni treba odpirati oken ali vrat, vaše dragocene stvari pa so lahko varne. Če pustite okna in vrata odprta, da zagotovite pretok zraka v domu, povečate tudi možnost, da bodo okna ostala odprta za vsiljivce. Vlomilci vedno iščejo odprta okna, da bi zlahka prišli do vašega doma. S klimatsko napravo so okna in vrata lahko vedno zaprta.

3. Vadite udobno

Če živite v vročem okolju, lahko to nekoliko zmanjša vaše navdušenje nad vadbo. Seveda, če imate udobno in hladno okolje za vadbo, se to vse spremeni.

Številni športni navdušenci poznajo prednosti klimatske naprave v prostoru, v katerem trenirajo. Ne samo, da vam omogoča boljšo vadbo, ampak tudi pomaga uravnavati telesno temperaturo med težjimi treningi.

4. Žuželke naj bodo zunaj

Ko se morate ohladiti tako, da odprete vrata in okna, obstaja velika verjetnost, da bodo v vaš dom prišle neželene žuželke. Seveda to ni omejeno na žuželke, ki vam lahko škodujejo, temveč tudi na žuželke in žuželke, ki lahko škodijo vašim ljubljenčkom. Tistim, ki imajo srečo, da imajo v svojem domu klimatsko napravo, ni treba imeti odprtih oken in vrat, tako se lahko izognejo hroščem in žuželkam, da vstopajo v njihov dom.

5. S svojo klimatsko napravo spite bolje kot kdaj koli prej

Naša telesna temperatura se zniža, tik preden zaspimo. Če spite v toplem okolju, je seveda lahko resna težava zaspati. Uravnavanje temperature bo torej veliko prispevalo k boljšemu spancu.

S klimatsko napravo v spalnici lahko znižate temperaturo ravno toliko, da si zagotovite lažji in boljši spanec. Seveda lahko iz spalnice odstrani tudi alergene, ki lahko motijo ​​spanec vsakogar, ki trpi za določenimi alergijami.

6. Podaljšana življenjska doba vaših naprav in elektronske opreme

Ali ste vedeli, da lahko toplo okolje povzroči prezgodnjo okvaro kuhinjskih aparatov in ostale elektronske opreme v vašem domu? Navsezadnje naša telesa niso edina stvar, ki se spopada z visokimi temperaturami, saj toplota vpliva tudi na vašo drago tehnologijo. Vaše naprave in oprema imajo oteženo delovanje v vročem okolju (če posebej baterije), kar lahko skrajša njihovo življenjsko dobo. Poskrbite, da bodo vaše naprave na hladnem!

7. Naredite več

Ni treba poudarjati, da se lahko zaradi toplega vremena počutite leni in neproduktivni. Na srečo se vse to spremeni s klimatsko napravo. Ko boste doma imeli hladnejše okolje, boste veliko lažje opravili vsa svoja hišna opravila. Ste se kdaj vprašali, zakaj ima večina podjetij nameščen klimatski sistem? Preprosto, saj povečuje produktivnost zaposlenih!

8. Ostanite hidrirani

Če se resno potite, zlahka izgubite tekočino in vse tiste koristne elektrolite, zaradi katerih se počutimo srečne in zdrave. Ko je izjemno vroče, se počutimo ravno obratno. Vendar pa lahko nekoliko lažje ostanete hidrirani, če svoj dom opremite in ohladite s klimatsko napravo.

9. Izognite se zdravstvenim težavam, povezanim z vročino

Obstajajo določene zdravstvene težave, ki jih visoke temperature lahko poslabšajo; to vključuje, vendar ni omejeno na bolezni srca in astmo. Toplotni udar je še ena pogosta težava, s katero se lahko srečamo pri višjih temperaturah. S klimatsko napravo v vašem domu lahko svoje telo ohladite in se izognete težavam, povezanim z neznosno vročino.

10. Prezračevanje

Vsaka klimatska naprava vam omogoča samo pihanje oz. prezračevalni način. Tega lahko uporabite, ko želite prezračiti prostor, zato odprite okna, vklopite prezračevanje. Prostor bo tako svež in poln svežega zraka.

Če želite bolj napredno prezračevanje, se odločite za prezračevalni sistem (rekuperacijo).


Klima

Klimatska naprava je nepogrešljiv del sodobnega življenja. Spoznajte tehnologijo in prednosti ter mnogo nasvetov.
Partnerji
Svežina bivanja
IR paneli
Toplotne črpalke
Objava.si
Izdelava spletnih strani