Cover Image

MELCloud - Revolucionarno upravljanje klimatske naprave

15. January 2024

Predstavljamo vam udobno in energetsko učinkovito bivanje s sodobnimi tehnološkimi rešitvami, ki omogočajo inteligentno upravljanje pametnih naprav in ustvarjanje prijetnega okolja v vašem domu.

MELCloud predstavlja napredno aplikacijo, ki omogoča daljinsko upravljanje klimatske naprave, toplotne črpalke ter prezračevalne naprave proizvedene s strani uglednega proizvajalca Mitsubishi Electric. Ne glede na vašo lokacijo ali ste doma ali na poti, vam MELCloud omogoča enostaven dostop do vaših naprav preko osebnih računalnikov, tablic ali pametnih telefonov. Ta tehnološko napredna platforma zagotavlja preprosto ter udobno upravljanje, predstavljajoč prihodnost sodobnega načina nadzora nad vašim okoljem.

Prednosti uporabe aplikacije MELCloud:

 • Prilagodljivost brez meja: Ne glede na to, ali se nahajate v službi ali uživate na dopustu, vam MELCloud aplikacija omogoča spremljanje in prilagajanje stanja vaših naprav.
 • Optimizacija energijske učinkovitosti: Z enostavnim upravljanjem vaše naprave lahko natančno prilagajate porabo energije v skladu z vašimi potrebami. To vodi do izboljšane učinkovitosti in zmanjšuje stroške energije, kar hkrati prispeva k trajnostnemu in ekonomsko ugodnem delovanju.
 • Avtomatske programsko-opravilne posodobitve: MELCloud zagotavlja sistem samodejnih posodobitev programske opreme naprav, kar zagotavlja neprekinjeno optimalno delovanje vaših naprav. S tem se omogoča stalna združljivost z najnovejšimi tehnološkimi standardi in varnostnimi izboljšavami, kar prispeva k stabilnosti in zanesljivosti vašega sistema.

Navodila za uporabo:

 • Priprava Wi-Fi vmesnika:

Preden se podate v svet MELCloud si priskrbite Wi-Fi vmesnik za vašo napravo (če je ta še nima). Ta omogoča vzpostavitev povezave z oblakom in upravljanje naprave preko aplikacije.

 • Povezava z usmerjevalnikom:

Povežite Wi-Fi vmesnik z vašim brezžičnim usmerjevalnikom/routerjem in se prepričajte, da ima ta stabilno in varno povezavo.

 • Prenos aplikacije:

Prenesite aplikacijo MELCloud na svojo pametno napravo. Aplikacija je na voljo za operacijske sisteme Android, iOS in Windows.

 • Povezava s pametnim telefonom:

Sledite enostavnim korakom v navodilih, da povežete svojo napravo z aplikacijo MELCloud. To vam omogoča popoln nadzor nad vašimi napravami.

 • Brezskrbno upravljanje:

Ko je vaša naprava uspešno povezana, začnite izkoriščati vse funkcionalnosti aplikacije MELCloud za popoln nadzor nad vašimi napravami.

Zaključek

Prednosti uporabe aplikacije MEL Cloud segajo od prilagodljivosti brez meja, ki omogoča spremljanje in prilagajanje stanja vaših naprav kjerkoli in kadarkoli, do optimizacije energijske učinkovitosti s katero uporabniki lahko natančno prilagajajo porabo energije glede na svoje potrebe, kar vodi do zmanjšanja stroškov energije.


Cover Image

Kdaj je potrebna zamenjava klimatske naprave

29. December 2023

Razumevanje starosti vaše naprave, zgodovine popravil, učinkovitosti in stroškov popravila vam lahko pomaga, da sprejmete pomembno odločitev ali je vašo klimatsko napravo po okvari treba popraviti ali zamenjati.

Predstavljamo vam znake, ki vam sporočajo ali je čas za menjavo vaše klimatske naprave:

 • Starost naprave: Večina klimatskih sistemov ima povprečno življenjsko dobo približno 10 do 15 let. Če se vaša naprava približuje ali presega to obdobje, verjetno doživlja obrabo, ki lahko vodi do pogostih okvar in neučinkovitosti.
 • Visoki stroški popravil: Če so stroški popravila vaše pokvarjene naprave visoki in je sistem star, je običajno bolj stroškovno učinkovito, da ga zamenjate. Tako lahko investirate v bolj zanesljivo napravo in se izognete dragim vzdrževalnim posegom poleti.
 • Pogosta okvarjanja: Pomembno je tudi razmisliti o tem, kako pogosto se vaš sistem pokvari. Pogoste okvare jasno kažejo, da se vaša naprava bori. Če nenehno popravljate svoj sistem, je lahko znak, da je zamenjava nujna.
 • Nizka učinkovitost: Z oceno sezonske energetske učinkovitosti (SEER) 15 ali več je običajno vredno popraviti vašo napravo. Vendar, če ima vaš sistem nižjo oceno SEER, je morda bolj energetsko učinkovito, da ga zamenjate z novejšim in bolj učinkovitim modelom.
 • Povečanje stroškov energije: Hitro povečanje stroškov energije lahko kaže na neučinkovitost sistema za ogrevanje, ventilacijo in hlajenje. Namestitev novega modela, zasnovanega za večjo energetsko učinkovitost, lahko prihrani velike količine energije vsak mesec in privede do nižjih računov za storitve.

“Redna skrb in vzdrževanje klimatske naprave je nujna, da se podaljša njena življenjska doba.“

Koristi zamenjave klimatske naprave:

Od dolgoročnih prihrankov do povečanja udobja v vašem domu prinaša zamenjava klimatske naprave številne koristi. Stare naprave morajo trdo delati, da ohlajajo vaše bivalne prostore in dom, vendar z nadgradnjo na novejši model lahko izkoristite napredno tehnologijo in nove funkcije za varčevanje z energijo ter zmanjšanje stroškov električne energije.

Moderne klimatske naprave imajo napredne funkcije, kot so programabilno upravljanje termostata in boljši zračni filter, ki domu zagotavljajo izboljšano udobje. Novi modeli prav tako ponujajo izboljšano zanesljivost in zmogljivost, ki vam bodo pomagali izogniti se nujnemu vzdrževanju klimatskega sistema poleti. Čeprav lahko popravilo stare naprave odpravi takojšnji problem, vedno obstaja tveganje nadaljnjih okvar zaradi starosti in obrabe.

Kako podaljšati življenjsko dobo klimatske naprave?

Pri zagotavljanju rednega servisa klimatske naprave je ključno, da redno preverjate priročnik za uporabo, da se seznanite s priporočenimi časovnimi intervali servisiranja. Če se pojavijo kakršne koli težave, nemudoma kontaktirajte strokovnjaka za pregled in odpravo morebitnih napak. Poleg tega je pomembno izvajati redno čiščenje klimatske naprave, bodisi samostojno ali s pomočjo strokovnjaka.

 • Umazani filtri lahko omejijo pretok zraka vaše naprave in obremenjujejo sistem, kar vodi v nižjo učinkovitost. Zamenjajte filtre v skladu s priporočili proizvajalca, da ohranite učinkovito delovanje naprave.
 • Območje okoli vaše zunanje enote ohranjajte brez odpadkov, kot so listje, veje in umazanija. To omogoča ustrezno kroženje zraka in preprečuje morebitno škodo vaši napravi.
 • Uporaba programabilnega termostata vam omogoča, da nastavite temperature glede na svoj urnik. Z dajanjem odmora napravi med vašo odsotnostjo lahko optimizirate porabo energije in zmanjšate obrabo vašega sistema.

Zaključek:

Odločitev o zamenjavi ali popravilu klimatske naprave zahteva premišljeno analizo večih dejavnikov. Povečanje stroškov energije se lahko kaže kot posledica neučinkovitega delovanja sistema. Zamenjava klimatske naprave prinaša številne koristi, vključno z dolgoročnimi prihranki, povečanjem udobja in izkoriščanjem naprednih funkcij ter tehnologij. Novi modeli prinašajo tudi večjo zanesljivost in zmogljivost, kar preprečuje nujna vzdrževalna dela.


Cover Image

Učinkovito hlajenje s klimatsko napravo

2. September 2023

Za vas smo pripravili nekaj koristnih nasvetov kako učinkovito izkoristiti klimatsko napravo za hlajenje vaših prostorov.

V poletju se visoke temperature stopnjujejo, kar nas spodbuja k iskanju učinkovitih načinov ohlajevanja naših prostorov. K sreči je klimatska naprava lahko vaša zaveznica v boju proti vročini, še posebej ko se zadržujemo v zaprtih prostorih.

1. Nastavite ustrezno temperaturo

Priporočena temperatura za prostor je okoli 26 °C v zelo vročih dneh. Premočno hlajenje in preveč nizka temperatura lahko vpliva na vaše počutje, prekomerno hlajenje pa hkrati obremenjuje napravo in lahko zviša račune za elektriko. Nastavitev temperature 4–6 °C nižje od zunanje temperature je najbolj idealno. Nove klimatske naprave imajo tudi možnosti naprednih funkcij umetne inteligence, ki se avtomatsko prilagajajo zunanji temperaturi ter zagotavljajo enakomerno hlajenje notranjega prostora.

2. Upravljanje z zrakom je ključnega pomena

Da bi preprečili vročini vstop v dom, uporabljajte rolete in senčila v najbolj vročih urah hkrati pa se izogibajte odpiranju oken. Vaša okna raje odpirajte zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, ko so zunanje temperature nižje in takrat tudi prezračite svoje prostore.

3. Optimizacija energijske učinkovitosti

Če želite prihraniti energijo, je bolje, da klimatsko napravo pustite neprekinjeno delovati, namesto da jo pogosto vklapaljate in izklapljate. Za spanje in maksimalno udobje so klimatske naprave lahko opremljene tudi z načini spanja ali tihega delovanja, ki zagotavljajo optimalne pogoje za počitek.

4. Zrak, ki poskrbi za vas

Klimatske naprave danes niso namenjene samo hlajenju, ampak tudi čistijo zrak. Nekatere naprave imajo vgrajene inovativne in napredne funkcije za čiščenje zraka. Odstranjujejo lahko bakterije, viruse in druge škodljive snovi v ozračju ter zagotavljajo čist, svež in zdrav zrak.

Vzpostavite nadzor nad vročino tega poletja s klimatskimi napravami, ki združujejo inovativno tehnologijo, učinkovitost in udobje.


Cover Image

Klimatske naprave za vaš dom v spletni trgovini Pravaklima

13. July 2023

Klimatske naprave so nepogrešljiv del opreme vsakega doma, ki želi zagotoviti prijetno in zdravo bivalno klimo. S klimatskimi napravami lahko učinkovito ohladite ali ogrejete svoje prostore, uravnavate vlažnost zraka in izboljšate kakovost zraka s filtriranjem prahu, cvetnega prahu, bakterij in virusov. Poleg tega so klimatske naprave tudi energetsko varčne, saj porabijo manj električne energije kot drugi načini hlajenja ali ogrevanja.

Prava ponudba

Če iščete kakovostno in ugodno klimatsko napravo za svoj dom, potem je pravaklima.si pravi naslov za vas. Na pravaklima.si lahko izbirate med široko ponudbo klimatskih naprav priznanih blagovnih znamk, kot so Mitsubishi Electric, LG, Daikin, Samsung in druge. Na pravaklima.si lahko najdete klimatske naprave različnih vrst, dimenzij in moči, ki ustrezajo vašim potrebam in željam. Lahko izberete med različnimi klimatskimi napravami za vaš dom, pisarno ali drug objekt. Ponudba pa zajema tudi toplotne črpalke, IR panele, sušilce rok in druge naprave za udobje v vašem prostoru.

Svetovanje, dostava in montaža

Na pravaklima.si vam nudijo tudi strokovno svetovanje, brezplačno dostavo in kakovostno montažo. Na pravaklima.si lahko plačate z različnimi načini, tudi z obročnim plačilom preko storitve Leanpay. Poleg tega vam zagotavljajo tudi garancijo na delovanje klimatske naprave.

Ne zamudite priložnosti za nakup klimatske naprave po najboljši ceni in z najboljšo storitvijo na pravaklima.si! Obiščite spletno trgovino in si oglejte ponudbo klimatskih naprav, ki bodo poskrbele za vaše udobje in zdravje. Na pravaklima.si vas čaka vse za vašo pravo klimo!


Cover Image

Kako izbrati najboljšo klimatsko napravo za vaše potrebe?

12. June 2023

Želite kakovostno klimatsko napravo, ki bo učinkovita, a ne bo preveč posegla v vaš proračun?

Kaj je potrebno vedeti pred nakupom klimatske naprave?

Preden se odločite, morate vedeti, kakšno klimatsko napravo želite, kje jo boste namestili, kako velik prostor nameravate ohladiti in koliko ste pripravljeni za to odšteti.

Pomembni Faktorji

Vrsta Filtra

 1. Aktivni filter: Odstranjuje prašne delce, vonjave in dim.
 2. Elektrostatičen filter: Skupaj z aktivnim filtrom učinkovito odstranjuje drobne delce in alergene, kot je cvetni prah.
 3. Ionizator: Idealno za ljudi z občutljivim dihalnim sistemom ali bolnike.

Zunanja Hrupnost

Če živite v strnjenih naseljih, je hrupnost lahko moteč faktor. Preglejte specifikacije naprave za glasnost pred nakupom.

Energetska Učinkovitost

Zlasti če boste klimo veliko uporabljali, je energetska učinkovitost ključna. Kupite napravo z A++ ali A+++

Hlajenje in Ogrevanje

Klimatske naprave so večnamenske. Lahko jih uporabite za hlajenje v vročih mesecih in za ogrevanje v prehodnih obdobjih.

Namestitev v Različnih Prostorih

V večjih objektih boste potrebovali več naprav. Pri izbiri preverite tudi, kako tiho delujejo, zlasti če nameravate napravo namestiti v spalnici ali v prostoru, kjer je zaželena tišina.

Pet zlatih pravil pri uporabi klimatske naprave

1. Nastavitev temperature

Ohranite temperaturno razliko do 5°C med zunanjo in notranjo temperaturo. Večje razlike lahko škodujejo vašemu zdravju in povečajo stroške elektrike.

2. Namestitev naprave

Najbolje je, da zunanjo napravo namestite na senčno mesto na severni del objekta.

3. Čiščenje

Redno čiščenje filtra je ključno za zdravje. Neočiščeni filtri lahko postanejo gojišče za bakterije.

4. Izpostavljanje hladnemu zraku

Bodite previdni pri uporabi klime, če imate doma majhne otroke, starejše osebe ali bolnike.

5. Hitro ohlajevanje

Namesto hitrega ohlajevanja prostorov uporabite sobne termostate za programiranje temperature.

Zaključek

Za podrobnejše informacije o klimatskih napravah obiščite našo spletno trgovino PRAVAKLIMA.SI, kjer vam ponujamo kakovostne naprave za hlajenje, ogrevanje in prezračevanje.

S pravim znanjem in malo raziskave lahko najdete klimatsko napravo, ki vam bo zagotovila udobje v vseh letnih časih.


Klima

Klimatska naprava je nepogrešljiv del sodobnega življenja. Spoznajte tehnologijo in prednosti ter mnogo nasvetov.
Partnerji
Svežina bivanja
IR paneli
Toplotne črpalke
Objava.si
Izdelava spletnih strani