Cover Image

Optimalna uporaba klimatske naprave

15. November 2023

Klimatske naprave se uporabljajo za hlajenje, ogrevanje in čiščenje zraka. Pomembno je, da se za nakup naprave pripravite in se seznanite z vsemi pomembnimi informacijami, ki jih ob nakupu potrebujete. Pred nakupom se posvetujte tudi s strokovnjaki za klimatske naprave, da se izognete morebitnim nevšečnostim ob nakupu.

Pravilna izbira moči

Pri nakupu klimatske naprave je pomembno izbrati pravo moč. Izbira nepravilne moči vas lahko drago stane oz. poviša stroške porabe. Premajhna moč naprave bo morala delovati dlje in z večjo močjo medtem ko bo prevelika moč porabila več energije. Priporočamo, da se pred nakupom odločite kateri prostor bi hladili ali ogrevali in izmerite velikost prostora. Pomembno je, da napravo namestite v prostor v katerem preživite največ časa. Če sami nimate veliko izkušenj ali se na klimatske naprave ne spoznate je najboljša rešitev za vas, da se posvetujete s strokovnjaki, ki vam bodo z veseljem v pomoč pri pravi izbiri.

Energetsko varčne klimatske naprave

Če nameravate klimatsko napravo uporabljati tako za hlajenje kot ogrevanje, je dobro vedeti kakšno energetsko učinkovitost si želite. Energetsko učinkovitost naprave lahko preverite na energijski nalepki, ki se nahaja na klimatski napravi. Izberite A+++ ali A++.

Funkcije klimatske naprave

Klimatske naprave se razlikujejo v znamki, velikosti, dizajnu, barvi in različnih funkcijah, ki jih vsaka blagovna znamka ponuja. Pred nakupom se odločite ali si želite klimatsko napravo, ki bo imela napredne funkcije kot so pametno upravljanje s pametnim telefonom, napredno premikanje loput, samodejno čiščenje ali druge napredne funkcije.

Učinkovita uporaba klimatske naprave

Tukaj je nekaj preprostih nasvetov za prijetno in energetsko učinkovito okolje:

 • Ustvarite klimatizirana območja za boljšo regulacijo temperature.
 • Uporabite upravljanje v aplikaciji s pametnim telefonom, računalnikom ali tablico za nadzor na daljavo.
 • Nastavite optimalno temperaturo, ki ni v velikem temperaturnem razponu z zunanjo temperaturo. Idealna človeška temperatura je med 20 in 22 stopinj celzija.
 • Usmerite lopatice stenske naprave navzgor za boljši pretok zraka.
 • Uporabite funkcijo razvlaževanja v vlažnih dneh.
 • Redno vzdržujte in čistite filtre.
 • Kombinirajte delovanje klimatske naprave z ventilatorjem v najbolj vročih dneh.
 • V vročih dneh zatemnite okna da preprečite prekomerno segrevanje prostora in posledično zmanjšajte napor delovanja klimatske naprave.
 • Z rednim prezračevanjem in uporabo klimatske naprave zmanjšajte nihanja temperature.

Cover Image

Klimatske naprave in razvlaževanje

24. August 2023

Klimatske naprave so postale nepogrešljive v mnogih domovih, saj nam omogočajo udobno bivanje v različnih vremenskih pogojih. Poleg hlajenja ali ogrevanja zraka pa imajo klimatske naprave tudi pomembno vlogo pri vzdrževanju optimalne ravni vlage v prostoru. Razvlaževanje zraka je namreč ključnega pomena za ohranjanje zdravega bivalnega okolja in preprečevanje razvoja plesni ter drugih težav, povezanih z visoko vlažnostjo.

Pomen ustrezne ravni vlage v prostoru

Optimalna raven vlage je ključna za udobje in zdravje prebivalcev. Previsoka vlaga lahko povzroči kondenzacijo, ki spodbuja rast plesni, pršic in drugih mikroorganizmov, kar poslabša kakovost zraka in sproži alergijske reakcije. Klimatske naprave imajo vgrajene sisteme za razvlaževanje, ki zmanjšujejo vlažnost zraka in preprečujejo nastanek škodljivih organizmov.

Energijska učinkovitost klimatskih naprav in razvlaževanje

Zavedanje o okoljskih vplivih nas spodbuja k izbiri energijsko učinkovitih rešitev. Moderne klimatske naprave so zasnovane tako, da poleg hlajenja ali ogrevanja učinkovito obvladujejo tudi vlago. S tem se doseže udobno bivalno okolje z manjšo porabo energije. S pravilnim vzdrževanjem klimatskih naprav lahko še dodatno zmanjšamo njihov negativni vpliv na okolje.

Nasveti za uporabo klimatskih naprav in razvlaževanje

Da bi kar najbolje izkoristili prednosti klimatskih naprav pri razvlaževanju, je pomembno upoštevati nekaj preprostih nasvetov. Redno čiščenje filtrov bo zagotovilo optimalno delovanje naprave. Prav tako je priporočljivo prostor redno prezračevati, saj svež zrak prispeva k uravnavanju vlage. S skrbno izbiro temperature in nastavitev ustrezne ravni vlage boste dosegli najboljše rezultate.

Povzemimo

Klimatske naprave niso le naprave za hlajenje ali ogrevanje, temveč igrajo ključno vlogo tudi pri vzdrževanju primerne ravni vlažnosti v prostoru. S pravilno izbiro, uporabo in vzdrževanjem klimatskih naprav lahko ustvarimo udobno in zdravo bivalno okolje, hkrati pa prispevamo k varovanju okolja.


Cover Image

Klimatske naprave za vaš dom v spletni trgovini Pravaklima

13. July 2023

Klimatske naprave so nepogrešljiv del opreme vsakega doma, ki želi zagotoviti prijetno in zdravo bivalno klimo. S klimatskimi napravami lahko učinkovito ohladite ali ogrejete svoje prostore, uravnavate vlažnost zraka in izboljšate kakovost zraka s filtriranjem prahu, cvetnega prahu, bakterij in virusov. Poleg tega so klimatske naprave tudi energetsko varčne, saj porabijo manj električne energije kot drugi načini hlajenja ali ogrevanja.

Prava ponudba

Če iščete kakovostno in ugodno klimatsko napravo za svoj dom, potem je pravaklima.si pravi naslov za vas. Na pravaklima.si lahko izbirate med široko ponudbo klimatskih naprav priznanih blagovnih znamk, kot so Mitsubishi Electric, LG, Daikin, Samsung in druge. Na pravaklima.si lahko najdete klimatske naprave različnih vrst, dimenzij in moči, ki ustrezajo vašim potrebam in željam. Lahko izberete med različnimi klimatskimi napravami za vaš dom, pisarno ali drug objekt. Ponudba pa zajema tudi toplotne črpalke, IR panele, sušilce rok in druge naprave za udobje v vašem prostoru.

Svetovanje, dostava in montaža

Na pravaklima.si vam nudijo tudi strokovno svetovanje, brezplačno dostavo in kakovostno montažo. Na pravaklima.si lahko plačate z različnimi načini, tudi z obročnim plačilom preko storitve Leanpay. Poleg tega vam zagotavljajo tudi garancijo na delovanje klimatske naprave.

Ne zamudite priložnosti za nakup klimatske naprave po najboljši ceni in z najboljšo storitvijo na pravaklima.si! Obiščite spletno trgovino in si oglejte ponudbo klimatskih naprav, ki bodo poskrbele za vaše udobje in zdravje. Na pravaklima.si vas čaka vse za vašo pravo klimo!


Cover Image

Kako izbrati najboljšo klimatsko napravo za vaše potrebe?

12. June 2023

Želite kakovostno klimatsko napravo, ki bo učinkovita, a ne bo preveč posegla v vaš proračun?

Kaj je potrebno vedeti pred nakupom klimatske naprave?

Preden se odločite, morate vedeti, kakšno klimatsko napravo želite, kje jo boste namestili, kako velik prostor nameravate ohladiti in koliko ste pripravljeni za to odšteti.

Pomembni Faktorji

Vrsta Filtra

 1. Aktivni filter: Odstranjuje prašne delce, vonjave in dim.
 2. Elektrostatičen filter: Skupaj z aktivnim filtrom učinkovito odstranjuje drobne delce in alergene, kot je cvetni prah.
 3. Ionizator: Idealno za ljudi z občutljivim dihalnim sistemom ali bolnike.

Zunanja Hrupnost

Če živite v strnjenih naseljih, je hrupnost lahko moteč faktor. Preglejte specifikacije naprave za glasnost pred nakupom.

Energetska Učinkovitost

Zlasti če boste klimo veliko uporabljali, je energetska učinkovitost ključna. Kupite napravo z A++ ali A+++

Hlajenje in Ogrevanje

Klimatske naprave so večnamenske. Lahko jih uporabite za hlajenje v vročih mesecih in za ogrevanje v prehodnih obdobjih.

Namestitev v Različnih Prostorih

V večjih objektih boste potrebovali več naprav. Pri izbiri preverite tudi, kako tiho delujejo, zlasti če nameravate napravo namestiti v spalnici ali v prostoru, kjer je zaželena tišina.

Pet zlatih pravil pri uporabi klimatske naprave

1. Nastavitev temperature

Ohranite temperaturno razliko do 5°C med zunanjo in notranjo temperaturo. Večje razlike lahko škodujejo vašemu zdravju in povečajo stroške elektrike.

2. Namestitev naprave

Najbolje je, da zunanjo napravo namestite na senčno mesto na severni del objekta.

3. Čiščenje

Redno čiščenje filtra je ključno za zdravje. Neočiščeni filtri lahko postanejo gojišče za bakterije.

4. Izpostavljanje hladnemu zraku

Bodite previdni pri uporabi klime, če imate doma majhne otroke, starejše osebe ali bolnike.

5. Hitro ohlajevanje

Namesto hitrega ohlajevanja prostorov uporabite sobne termostate za programiranje temperature.

Zaključek

Za podrobnejše informacije o klimatskih napravah obiščite našo spletno trgovino PRAVAKLIMA.SI, kjer vam ponujamo kakovostne naprave za hlajenje, ogrevanje in prezračevanje.

S pravim znanjem in malo raziskave lahko najdete klimatsko napravo, ki vam bo zagotovila udobje v vseh letnih časih.


Cover Image

Nasveti za prihranek s klimatsko napravo

21. December 2022

Nasveti za prihranek denarja za klimatsko napravo, ki jih lahko uporabite že danes

Zaradi vročih poletij se ljudje množično odločajo za nakup klimatskih naprav (za premagovanje vročine). Posledica tega so ponavadi visoki računi za elektriko, ki vrtajo luknje v naših žepih. Namesto jokanja nad računi bi morali poiskati pametnejše načine, kako se rešiti pred močnim soncem. Vse, kar je potrebno, je, da poskrbite za nekaj dejavnikov, da zmanjšate poletne izdatke. Tukaj je izbrani seznam, ki razkriva nasvete za prihranek denarja.

Iskanje zavetja med rastlinami in drevesi: Prvi način, da premagate poletno vročino, je, da posadite več dreves okoli hiše in poiščete zavetje narave. Rastline ne pomagajo samo pri zaviranju sončnih žarkov, ampak pomagajo tudi pri spodbujanju bolj zdravega in čistejšega okolja.

Zamenjava klimatskih naprav z ventilatorji: poskusite uporabiti energetsko učinkovite ventilatorje namesto klimatske naprave, da vas bodo ohladili, kadar koli je to mogoče.

Blokiranje prenosa toplote: Okna prepuščajo sončne žarke v hišo in segrevajo notranjost. Zamenjajte običajna stekla na oknih s stekli, ki odsevajo toploto, ali uporabite senčila na oknih, da preprečite prenos toplote v vaš dom.

Zmanjšanje notranjega ogrevanja: Uporaba žarnic z žarilno nitko v prostoru lahko ogreje prostor. Preklopite na LED svetila, da se temu izognete. Električne naprave, kot so računalnik, hladilnik, zamrzovalnik, televizija, itd., prav tako proizvajajo toploto, prav tako kuhalne plošče in pečice. Poskusite omejiti uporabo teh naprav poleti.

Nakup prave klimatske naprave: Nakup napačne klimatske naprave lahko dolgoročno izprazni vaše žepe zaradi visokih računov za elektriko. Klimatske naprave je treba izbrati glede na velikost prostora, ki ga nameravajo oskrbovati, in energijsko učinkovitost naprave. Prepričajte se, da ima AC visoko razmerje sezonske energetske učinkovitosti in razmerje energetske učinkovitosti. Višje kot so te ocene, bolj energijsko učinkovita bo naprava.

Vzdrževanje filtrov klime: zamašen filter klimatske naprave lahko ovira pretok zraka, kar posledično povzroči slabše hlajenje. Zato poskrbite za redno čiščenje filtrov.

Izbira optimalne temperature: Višja kot je nastavljena temperatura klimatske naprave, nižja je poraba energije. Zato izberite optimalne temperature za vaše udobje. Poskusite izklopiti klimatsko napravo ponoči, saj se ozračje v nočnih urah ohladi.

Svetlejše barve za hladnejši prostor: izberite svetlejše barve za barvanje zunanjosti hiše, saj temne barve absorbirajo toploto in povečajo temperaturo hiše.

Kuhajte na prostem: Kuhanje lahko močno poveča toploto v hiši. Kuhanje na prostem lahko zmanjša kopičenje toplote v notranjosti. Kadar koli je to mogoče, izberite žar ali katero koli drugo možnost za kuhanje na prostem.


Klima

Klimatska naprava je nepogrešljiv del sodobnega življenja. Spoznajte tehnologijo in prednosti ter mnogo nasvetov.Partnerji
Svežina bivanja
IR paneli
Toplotne črpalke
Objava.si