Cover Image

Klimatske naprave: 10 prednosti, ki jih morate vedeti!

6. June 2022

Dobra klimatska naprava je dobra za več kot le za ohranjanje hladnega in udobnega doma. Na žalost vsi ne vedo o vseh prednostih klimatskih naprav. Če ste navdušeni nad klimatskimi napravami tako kot mi, preverite vse dodatne prednosti klimatske naprave v vašem domu.

1. Bolje za astmatike

Klimatska naprava ima lahko velike koristi za bolnike z astmo. Razlog, zakaj je tako koristen, lahko najdete v dejstvu, da klimatska naprava ne zmanjša le vlage v vašem domu, temveč lahko odstrani tudi cvetni prah in druge alergene, ki lahko povzročijo napad astme.

Ko nameščate klimatsko napravo zaradi koristi pri astmi, poskrbite za redno vzdrževanje sistema. Ne pozabite, da lahko prah, prašni delci in ostali odpadki, ki se kopičijo v vašem sistemu, zmanjšajo učinkovitost klimatske naprave, vključno z njeno sposobnostjo odstranjevanja alergenov iz zraka v zaprtih prostorih.

2. Boljša varnost doma

Če imate klimatsko napravo, vam sploh ni treba odpirati oken ali vrat, vaše dragocene stvari pa so lahko varne. Če pustite okna in vrata odprta, da zagotovite pretok zraka v domu, povečate tudi možnost, da bodo okna ostala odprta za vsiljivce. Vlomilci vedno iščejo odprta okna, da bi zlahka prišli do vašega doma. S klimatsko napravo so okna in vrata lahko vedno zaprta.

3. Vadite udobno

Če živite v vročem okolju, lahko to nekoliko zmanjša vaše navdušenje nad vadbo. Seveda, če imate udobno in hladno okolje za vadbo, se to vse spremeni.

Številni športni navdušenci poznajo prednosti klimatske naprave v prostoru, v katerem trenirajo. Ne samo, da vam omogoča boljšo vadbo, ampak tudi pomaga uravnavati telesno temperaturo med težjimi treningi.

4. Žuželke naj bodo zunaj

Ko se morate ohladiti tako, da odprete vrata in okna, obstaja velika verjetnost, da bodo v vaš dom prišle neželene žuželke. Seveda to ni omejeno na žuželke, ki vam lahko škodujejo, temveč tudi na žuželke in žuželke, ki lahko škodijo vašim ljubljenčkom. Tistim, ki imajo srečo, da imajo v svojem domu klimatsko napravo, ni treba imeti odprtih oken in vrat, tako se lahko izognejo hroščem in žuželkam, da vstopajo v njihov dom.

5. S svojo klimatsko napravo spite bolje kot kdaj koli prej

Naša telesna temperatura se zniža, tik preden zaspimo. Če spite v toplem okolju, je seveda lahko resna težava zaspati. Uravnavanje temperature bo torej veliko prispevalo k boljšemu spancu.

S klimatsko napravo v spalnici lahko znižate temperaturo ravno toliko, da si zagotovite lažji in boljši spanec. Seveda lahko iz spalnice odstrani tudi alergene, ki lahko motijo ​​spanec vsakogar, ki trpi za določenimi alergijami.

6. Podaljšana življenjska doba vaših naprav in elektronske opreme

Ali ste vedeli, da lahko toplo okolje povzroči prezgodnjo okvaro kuhinjskih aparatov in ostale elektronske opreme v vašem domu? Navsezadnje naša telesa niso edina stvar, ki se spopada z visokimi temperaturami, saj toplota vpliva tudi na vašo drago tehnologijo. Vaše naprave in oprema imajo oteženo delovanje v vročem okolju (če posebej baterije), kar lahko skrajša njihovo življenjsko dobo. Poskrbite, da bodo vaše naprave na hladnem!

7. Naredite več

Ni treba poudarjati, da se lahko zaradi toplega vremena počutite leni in neproduktivni. Na srečo se vse to spremeni s klimatsko napravo. Ko boste doma imeli hladnejše okolje, boste veliko lažje opravili vsa svoja hišna opravila. Ste se kdaj vprašali, zakaj ima večina podjetij nameščen klimatski sistem? Preprosto, saj povečuje produktivnost zaposlenih!

8. Ostanite hidrirani

Če se resno potite, zlahka izgubite tekočino in vse tiste koristne elektrolite, zaradi katerih se počutimo srečne in zdrave. Ko je izjemno vroče, se počutimo ravno obratno. Vendar pa lahko nekoliko lažje ostanete hidrirani, če svoj dom opremite in ohladite s klimatsko napravo.

9. Izognite se zdravstvenim težavam, povezanim z vročino

Obstajajo določene zdravstvene težave, ki jih visoke temperature lahko poslabšajo; to vključuje, vendar ni omejeno na bolezni srca in astmo. Toplotni udar je še ena pogosta težava, s katero se lahko srečamo pri višjih temperaturah. S klimatsko napravo v vašem domu lahko svoje telo ohladite in se izognete težavam, povezanim z neznosno vročino.

10. Prezračevanje

Vsaka klimatska naprava vam omogoča samo pihanje oz. prezračevalni način. Tega lahko uporabite, ko želite prezračiti prostor, zato odprite okna, vklopite prezračevanje. Prostor bo tako svež in poln svežega zraka.

Če želite bolj napredno prezračevanje, se odločite za prezračevalni sistem (rekuperacijo).


Cover Image

Dom brez alergenov s klima napravo

16. February 2022

Alergeni so lahko bolečina za vsakogar, ki trpi za hudimi alergijami. Ker sem tudi sam alergik, si prizadevam, da bi bil moj dom čim bolj brez alergenov. Kateri pa so najboljši načini, da ohranite svoj dom prijazen do alergikov? Tukaj je nekaj preizkušenih, testiranih in odobrenih metod za zmanjšanje alergenov v vašem domu.

Zagotovite si klimatsko napravo, da bo vaš dom brez alergenov

Sodobni klimatski sistemi so odlični pri filtriranju nekaterih nečistoč in alergenov, ki lahko vstopijo v vaš dom in na katere nimate veliko vpliva; to vključuje prah in cvetni prah. Nakup klimatske naprave zagotovo ni pretiran luksuz. Pravzaprav lahko dramatično zmanjša simptome, povezane z alergeni.

Čista hiša in sesanje

Ste vedeli, da so preproge prava atrakcija za pršice? Pravzaprav je to eden izmed njihovih najljubših krajev za skrivanje! Zato bi morali redno sesati. Priporočljivo je najmanj dva krat na teden!

Vsi sesalniki niso izdelani enako in nekateri so močnejši od drugih. Mnogi lahki prenosni sesalniki so enostavni za manevriranje, vendar vam ne zagotavljajo moči, ki jo potrebujete. Zato vedno preverite moč vašega sesalnika, da zagotovite boljše odstranjevanje pršic.

Zavese so lahko problem

Vaš dom je morda popolnoma čist, toda ali ste kdaj pomislili na pršice v vaših zavesah? Podobno kot preproge so tudi zavese gojišče pršic. Zato je morda bolje izbrati kakšne žaluzije, s katerih se prah lažje pobriše.

Če imate v hiši zavese – in se jih ne želite znebiti – se lahko izognete kopičenju pršic tako, da zavese redno umivate v pralnem stroju.

Temeljito očistite okenske okvirje

Tudi okenske okvirje je treba redno vzdrževati, saj lahko pritegnejo neželeno plesen. Ker lahko spore plesni negativno vplivajo na vaše dihanje, jih je bistveno preprečiti, namesto da bi jih poskušali odstraniti.

Območje doma, ki je lahko še posebej dovzetno za plesen je kopalnica. Posebej prhe in kopeli so lahko veliko gojišče, zaradi vlažnosti, ki se nahaja okoli teh predmetov.

Čeprav obstaja veliko tako imenovanih čudežnih izdelkov za odstranjevanje plesni, se je tudi belilo izkazalo za precej učinkovito. Če pustite majhno količino belila na območju, kjer se nahaja plesen, jih boste večino uničili, vse ostanke pa lahko preprosto obrišete. Ni potrebno drgnjenje! Seveda vedno preverite primernost površine, preden na njej uporabite močan izdelek, kot je belilo. Pozor! Vedno upoštevajte navodila za varovanje okolja!

Pravilno shranite posteljnino

Če imate doma kar nekaj posteljnega perila, je pomembno, da ga pravilno shranite, da preprečite kopičenje prahu in drugih alergenov. Idealno bi bilo, če bi vse svoje perilo shranili v vrečko, ki je odporna na prah.

Naj bodo vaša okna zaprta

Vsi, ki trpijo za določenimi alergijami na cvetni prah rastlin in dreves, poznajo bolečino poletne sezone. Le stopiti morate ven, da se vam oči začnejo solziti in otekati. Tudi nenehno kihanje ne pomaga veliko. Torej, kako preprečiti, da bi cvetni prah prišel v vaš dom.

Najprej naj povemo, da je skoraj nemogoče dobiti ves cvetni prah iz svojega doma. Vendar pa lahko njihov pojav zmanjšate tako, da imate okna zaprta. Cvetni prah se lahko naseli tudi na preprogah in drugih tkaninah po vašem domu, zato redno sesajte, da preprečite nabiranje prahu.

Ker cvetni prah zlahka najde pot v vaš dom, lahko klimatska naprava pobere nekaj cvetnega prahu namesto vas. Čeprav lahko dobite nekaj filtrirnih naprav HEPA, njihova zmogljivost ni nikoli dovolj za pokritje celotnega doma. Ker bi jih morali kupiti na desetine in jih pustiti ves čas delovati, da odstranijo cvetni prah, vam namesto tega priporočamo klimatsko napravo.

Da bi zagotovili pravilno odstranjevanje cvetnega prahu s klimatsko napravo, bo morda treba očistiti filter vsakih nekaj mesecev; to je odvisno od klimatske naprave, ki jo imate. Če niste prepričani, se lahko za nasvet vedno obrnete na lokalnega strokovnjaka.

Kontrolirajte vlažnost

Kot smo že omenili, lahko vlaga precej vpliva na vaš dom, kar se zadeva plesni. Čeprav je kopalnica najpogostejši problematični prostor, lahko vsi prostori v vašem domu postanejo problem, če naletite na vreme z visoko vlažnostjo. Če imate še zmeraj probleme z vlažnostjo prostorov, preverite še za razvlažilec zraka!


Klima

Klimatska naprava je nepogrešljiv del sodobnega življenja. Spoznajte tehnologijo in prednosti ter mnogo nasvetov.
Partnerji
Svežina bivanja
IR paneli
Toplotne črpalke
Objava.si
Izdelava spletnih strani