Cover Image

Kaj je treba upoštevati pred namestitvijo klimatske naprave?

17. November 2022

Mnogi lastniki stanovanj iščejo novo klimatsko napravo, da bi naredili svoj dom še bolj udoben. Čeprav se morda zdi, da je nakup in namestitev klimatskega sistema precej enostavno, mora vsakdo upoštevati nekaj stvari, preden izbere svojo napravo. Če trenutno razmišljate o namestitvi nove klimatske naprave, je tukaj nekaj dejavnikov, ki jih morate upoštevati.

Namestitev

Pred namestitvijo klime bo večina ljudi najprej pogledala na ceno, pozabila pa bo vključiti stroške montaže. V nekaterih primerih bodo monterji morda morali narediti nekaj sprememb v domu, kar lahko povzroči dodatne stroške pri namestitvi klimatske naprave. Ne pozabite tudi, da najcenejši sistem ni vedno tisto, kar vam prihrani denar.

Če želite zagotoviti, da boste dobili odlično ceno za novo klimatsko napravo, je dobro, da se obrnete na podjetje, ki vam lahko zagotovi klimatsko napravo in montažo. Oboje hkrati je namreč ceneje, saj boste za klimo z montažo plačali le 9,5 % davka! Preden se za karkoli zavežete, vedno zahtevajte ponudbo, ki vključuje stroške naprave in namestitve. Ne pozabite tudi na vzdrževanje.

Kanali oz. inštalacija

Za prenos hladnega zraka iz zunanje enote do notranje enote je potrebno namestiti pravilen kanal. Nekateri lastniki stanovanj se bodo srečali z dodatnimi stroški montaže, ravno zaradi dodatnih opravil pri montaži kanalov in inštalacij (npr. dvojni preboj, daljše cevi, itd.). Neljubim presenečenjem se lahko izognete, če pred montažo poskrbite za predhodni ogled montaže.

Na voljo prostor za novo klimatsko napravo

Preverite, kje bi bil najboljši prostor za postavitev notranjih enot in zunanje enote klimatske naprave. Čeprav se vam to lahko zdi nekoliko preprosto, bo razpoložljiv prostor v vašem domu določil vrsto klimatskega sistema, ki ga potrebujete; to se nanaša na zmogljivost in splošno učinkovitost. Seveda se lahko obrnete na strokovnjake, ki bodo lažje določili te zahteve.

Dodatki za klimatsko napravo

Lastniki stanovanj, ki jim je ostalo nekaj denarja v proračunu za klimatske naprave, bi lahko razmislili o dodatkih, da bi njihova klima postala še nekoliko učinkovitejša. Razmislite o kakovostnem sistemu za čiščenje zraka s posebnim filtrom, ki je vgrajen neposredno v vaš novi sistem hlajenja (Plasma Quad Connect). Od dodatnih možnosti daljinskega upravljanja ali WI-FI vmesnika. Vse to so funkcije, ki bi lahko bile dodatki za vašo klimatsko napravo. Če želite iz svojega trenutnega klimatskega sistema dobiti več, se obrnite na specializirano trgovino ali na svojega montažerja.


Klima

Klimatska naprava je nepogrešljiv del sodobnega življenja. Spoznajte tehnologijo in prednosti ter mnogo nasvetov.
Partnerji
Svežina bivanja
IR paneli
Toplotne črpalke
Objava.si
Izdelava spletnih strani