Cover Image

Najboljše nastavitve termostata klimatske naprave

3. September 2022

Poletje pomeni veliko stvari: zabavo, sonce in noro visoke račune za elektriko! 😅

Zagon klimatske naprave pomeni, da se bodo potrebe po energiji povečale, medtem ko bodo temperature narasle. Temu se ne da izogniti.

Ampak hej! Ne bodite preveč potrti, tukaj smo, da vam pomagamo. Ponujamo vam nekaj vrhunskih nasvetov za najboljše nastavitve termostata za varčevanje z energijo (in denarjem) poleti.

Nadzor temperature

Najboljša temperatura za ohranjanje termostata za prihranek vaših stroškov v poletnem času je približno 22 stopinj. Najboljša cenovno ugodna ponudba za vsakodnevno varčevanje denarja? 24 stopinj.

Morda vas bo zamikalo, da bi dodatno zmanjšali temperaturo na vašem termostatu, seveda, vendar ne pozabite –  ministrstvo za energijo svetuje, da lahko prihranite do 3 % stroškov energije za vsako dodatno stopinjo.

Časovna razporeditev temperature

Zlasti v poletnih mesecih se povpraševanje po električni energiji močno poveča med 14. in 20. uro – ustrezno prilagodite svojo uporabo, da zmanjšate vaše stroške. Naravno je, da zaženete klimatsko napravo takoj, ko stopite skozi vrata, toda na tej točki lahko izničite vse tiste prihranke, ki ste jih nabrali čez dan.

Tehnologija termostata

Naj vaš termostat dela namesto vas! Dandanes lahko izberete dve inovativni opciji za prihranek denarja. Bodisi s termostatom, ki ga je mogoče programirati, bodisi s termostatom, ki ga samodejno upravlja aplikacija.

Nadzor aplikacije je odličen in vam omogoča popoln nadzor nad vašo učinkovitostjo, kadar koli in od koder koli – tako da lahko rahlo ohladite dom, še preden sploh začutite vročino.

Programabilni termostati vam omogočajo, da nastavite rutino (in se je držite!).

Klima

Klimatska naprava je nepogrešljiv del sodobnega življenja. Spoznajte tehnologijo in prednosti ter mnogo nasvetov.
Partnerji
Svežina bivanja
IR paneli
Toplotne črpalke
Objava.si
Izdelava spletnih strani